3.14.2008

iktidarsızlık

iktidarsızlık sertleşme bozukluğu

İktidarsızlık sertleşme bozukluğu : İktidarsızlık çeşitli biçimlerde görülür.
• Sertleşmenin hiç olmaması:
İster kendiliğinden ya da bir dış uyarıyla, isterse yalnızken ya da cinsel ilişki sırasında sertleşme gerçekleşmez (iktidarsızlık).

• Yetersiz sertleşme (iktidarsızlık) :
Cinsel birleşmede dölyolu ağzının aşılması için kamış sertliğinin belirli bir düzeye ulaşması gerekir.

Bu düzey genellikle yarı sertleşme olarak tanımlanır ve oran olarak yüzde 50ye, 10 üstünden yapılan derecelendirmede 5e karşılık gelir. Yetersiz sertleşmede hasta ve eşi genellikle başarısız cinsel ilişkiden yakınırlar.

• Kararsız sertleşme (iktidarsızlık) :
Cinsel ilişki sırasında setleşme düzeyi değişiklik gösterir. Birleşme öncesinde gelişen tam sertleşme, birleşme anında kaybolabilir. Buna karşın yarı sertlikle birleşme tamamlanabilir.

• Yerine göre sertleşme (iktidarsızlık) :
Hasta yalnız kaldığında kendiliğinden ya da mastürbasyon sırasında sertleşme gerçekleşir. Ama başkasıyla birlikteyken yeterli sertleşmenin olup olmayacağı kestirilemez. Bu durum kişiye ya da dış koşullara bağlı olabilir. Bir erkeğin özel yaşamanı paylaştığı kişinin yanında ulaştığı sertleşme ile böyle özel bir ilişkide olmadığı birinin yanında ulaştığı sertleşme arasında belirgin farklar görülebilir.

• Ağrılı sertleşme (iktidarsızlık) :
Genellikle enfeksiyon ve sinir iltihabı (nevrit ve peyroni) gibi hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkar. Ama uzun dönemde ağrı ortadan kalksa bile yerine göre sertleşme görülebilir